MATT SIMONS – AFTER THE LANDSLIDE

De 32-jarige Amerikaanse popzanger en songschrijver Matt Simons woont in Brooklyn, New York. Hij kwam in het middelpunt van de belangstelling te staan toen hij zijn album “Catch & Release” in 2016 uitbracht en een megahit scoorde met de gelijknamige single. In Nederland was hij toen echter al gekend dankzij zijn liedje “With You” dat in de televisieserie “Goed Tijden, Slechte Tijden” werd gebruikt tijdens een cruciale scène in die serie.

Zijn debuutplaat waar dat nummer “With You” op stond was echter “Pieces” uit 2012. Hij werd in de vakpers al snel vergeleken met Jamie Cullum en John Mayer omwille van zijn op piano ingespeelde liedjes, maar qua stemgeluid en muziekstijl doet hij ons eerder denken aan het Britse superidool Ed Sheeran. Die conclusie wordt nu enkel nog sterker bevestigd bij het beluisteren van zijn derde album “After The Landslide” dat nu op de platenmarkt is verschenen.

Al van bij openingstrack “Made It Out Alright” duikt die vergelijking met de ‘rosse’ Brit al in ons collectieve geheugen op en ze verdwijnt helemaal niet bij de volgende catchy meezingbare nummers “Open Up” en “Summer With You”. Het belangrijkste verschil is misschien dat Ed Sheeran altijd met zijn gitaar in aanslag zingt, terwijl Matt Simons meestal achter de piano zit bij het brengen van zijn melodieuze hitsongs.

Er staan twaalf nieuwe nummers op het album “After The Landslide” waaronder de drie singles “We Can Do Better” (zie video), “Made It Out Alright” en “Amy’s Song”. De rustpunten op deze plaat komen er in de erg mooie soulballad “It’s You”, in het melancholische “Amy’s Song”, in het naar R&B neigende “Champagne Tears” en “If I Was Your Man” of in de albumtiteltrack “After The Landslide” die vooral door akoestische pianoklanken wordt begeleid. Maar we denken toch dat al de vrouwelijke fans van Matt Simons liever zullen meebrullen bij het reeds vermelde “Open Up” en “Summer With You” of bij het aanstekelijke “Not Falling Apart”, het funky “Last To Know” en de ‘instant’ oorwurm “Dust”.

Een minder leuk berichtje voor die vrouwelijke fans is dat Matt Simons vorige zomer in het huwelijk is getreden, maar als je daar overheen kan kijken is het gemakkelijk om vast te stellen dat de liedjes op deze nieuwe plaat van de New Yorker in de volgende maanden heel wat airplay zullen krijgen op de popradiostations. In juni 2019 komt Matt Simons voor twee festivaloptredens naar Nederland en in het Italiaanse Firenze zal hij dan ook het voorprogramma verzorgen van Ed Sheeran. We hopen voor hem dat diens fans het verschil tussen de beide artiesten zullen kunnen horen.

(valsam)

 

 

15 juni 2109: Parkfeest, Oosterhout, NL
12 juli 2019: Bospop 2019, Weert, NL

 

 

 

Artiest info
Website  
 

Label: PIAS Recordings

video